België is koploper in geprint voedsel

België is koploper in geprint voedsel

Geplaatst op 17-12-2018

Een 3D-voedselprinter is een kruising tussen een klassieke printer en de spuitzak van een banketbakker. Je kan er culinair creatief mee aan de slag, maar ook voedsel in poedervorm vast maken en afgewerkte producten fabriceren.

Proef met vlaams zeewier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken

Proef met vlaams zeewier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken

Geplaatst op 17-11-2018

Vlaams suikerwier, een lokale zeewiersoort, lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio’s en zeeën wordt geteeld. 

Groeiende vraag naar voedselveilige streekproducten

Groeiende vraag naar voedselveilige streekproducten

Geplaatst op 17-10-2018

Consumenten staan steeds vaker stil bij de herkomst van de producten die ze kopen. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar ambachtelijke en/of streekproducten. Waar komt het vandaag en van wat is het gemaakt?. Een nieuwe trend waar we als bedrijfsleven op moeten inspringen door mooie streekproducten aan te bieden naast het gebruikelijke assortiment.